Lumina Instituții de Învățământ

România

Lumina lnstituții de Învățământ este cel mai performant grup educațional privat preuniversitar din România, care activează în sistemul educațional românesc din 1994.  În componența Lumina Instituții de Învățământ intră: doua licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatică București și Constanța – cu învățământ liceal și gimnazial), două școli internaționale ( The International School of Bucharest – cu învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, The International School of Oradea) și cinci școli internaționale Spectrum în orașele: București, Constanța, lași, Cluj și Ploiești – cu învățământ preșcolar , primar si gimnazial.

Lumina Instituții de Învățământ este cel mai mare grup educațional privat din România, cu un număr de peste 5000 de elevi din peste 40 țări , din care 85% români și 14% străini, cu peste 450 de cadre didactice și peste 3000 de elevi absolvenți.

Tuturor elevilor noștri le asigurăm cele mai înalte standarde de educație prin dotarea școlilor cu laboratoare și săli de clasă moderne și complet utilate, ateliere de artă, săli de sport și festivități. În Școlile Lumina a început implementarea proiectului SmartLab, care schimbă modul de predare și, cu ajutorul tehnologiei, oferă un spațiu de învățare deschis și inspirațional, ce favorizează procesul educațional centrat pe elev.

An de an ne-am extins activitatea, iar elevii Lumina Instituții de Învățământ au obținut succese remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale, aducând faimă educației romanești și României.

De mulți ani suntem pe locul I în topul școlilor din România, în funcție de medaliile obținute la Olimpiadele Internationale, în palmaresul școlilor noastre aflându-se deja peste 1100 de medalii de aur, argint și bronz.

Până în prezent, au absolvit peste 3000 de elevi, majoritatea alegând să își continue studiile la universități de prestigiu din străinătate, unde au fost acceptați cu burse: Harvard, MIT, Stanford, Princeton, Yale, Caltech, Oxford, Cambridge, Manchester, UCL, Imperial College, Jacobs University, Hague University etc. Mulți s-au întors în țară , au devenit antreprenori sau au ales să lucreze în IT, servicii bancare, la firme naționale sau internaționale, precum IBM, Oracle, HP, Vodafone, Orange, Veeam, Ubisoft, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD, BCR, Alpha Bank, Deutsche Bank. Cei care au ales să rămână în străinătate la finalul studiilor, lucrează de asemenea la companii de prestigiu, precum Google, Facebook, Twitter, Pinterest, JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Amazon, EA Sports.

Absolvenții noștri au ales și alte domenii de activitate, precum Marina, Medicina, Servicii Guvernamentale, dovedind, indiferent de poziția pe care o ocupă, o bună pregătire profesională și calități umane deosebite.

Cu un palmares unic în România, Lumina Instituții de Învățământ a decis să se implice și în domeniul sportiv, susținând principiul că educația de calitate și sportul de performanță pot merge împreună pe calea succesului.

La începutul anului 2017 a fost înființată Asociația Club Sportiv Lumina Wolves Sports, un proiect nou, inovativ pe piața educațională din România, menit să aducă la un loc educația și sportul de performanță. Clubul Sportiv Lumina Wolves Sports este deja un nume pentru iubitorii de sport, un nume sinonim cu performanța. Și vorbim desigur de multă pasiune pentru baschet, volei, handbal și fotbal, pentru performanțe sportive.

 

Republica Moldova

În 2018, Lumina Instituții de Învățământ și-a extins activitatea în Republica Moldova, preluând școlile Orizont care funcționează în această țară din 1993.

Liceul Teoretic ,,Orizont” și-a început activitatea în Republica Moldova în anul 1993, în orașul Ceadîr-Lunga. În anul 1994, în baza Hotărârii Guvernului Republicii Moldova, și-a deschis ușile o instituție de învățământ similară, în Chișinău, în sectorul Buiucani, iar în anul 1999 a fost inaugurată cea de-a treia instituție, în sectorul Ciocana. La începutul anului de studii 2010-2011 a fost inaugurată a patra filială în orașul Durlești. Extinderea a continuat cu deschiderea unei filiale în anul școlar 2014-2015 la Bălți.

Liceul Teoretic „Orizont” este o instituție acreditată de către Comisia Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, în anul 2020.

Instituția asigură elevilor o pregătire teoretică fundamentală, respectând Planul-Cadru elaborat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Liceul s-a impus pe piața educațională din Republica Moldova prin studierea disciplinelor reale în limba engleză (matematica, fizica, informatica, chimia și biologia) și a celor umaniste în limba maternă. Elevii acestor instituții de învățământ au făcut performanță la olimpiadele naționale și internaționale, obținând numeroase medalii și premii.

Pregătirea obținută pe parcursul anilor de studii în liceu le permite absolvenților să se încadreze cu succes în cele mai prestigioase universități din țară, dar și în cele de peste hotare: Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, University of Pennsylvania, Princeton University, Stanford University, University of Cambridge, University of Columbia, Maastricht University, Erasmus University Rotterdam, Moscow State University, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Stat din Moldova și alte universități de prestigiu.

În prezent, în Școlile Lumina din Republica Moldova învață circa 2400 de elevi.

 

Bulgaria

In anul 2022 Lumina Instituții de Invățământ și-a extins operațiunile în Bulgaria prin achiziția a 99% din acțiunile școlilor Drujba (Prietenia), la care sunt înscriși  aproximativ 500 de elevi. Școlile Drujba funcționează în două dintre cele mai importante orașe din Bulgaria cu sedii moderne, în Sofia și Plovdiv.