Alumni

Asociația Alumni Lumina se înființează in anul 2013 având ca misiune aproprierea dintre absolvenții școlilor Lumina Instituții de Învățământ si Universitatea Europei de Sud-Est, prin organizarea de activități culturale , sportive si de socializare. Astfel vom crea oportunități pentru aceștia, oportunități ce vor ajuta la formarea absolvenților noștri atât pe plan profesional cat si pe plan social.

Din păcate, in urma evenimentelor neașteptate din Turcia, se întâmpla fenomene pe care nici noi nu le înțelegem pana la capăt. Pe scurt, in războiul politic care împarte astăzi lumea in doua in privința Turciei, instituțiile Lumina au fost acuzate ca sunt in mod tacit de partea opusa guvernului acestei tari. Pentru ca ați avut cea mai mare încredere pe care un om o poate avea in educatorii unei societăți, aceea de a încredința in mâinile noastre prezentul si viitorul copiilor dumneavoastră, ne-am simțit lezați si totodată datori sa răspundem ferm acestei acuzații: noi facem educație, si nu politica. Si nu putem accepta sa fim nici măcar menționați într-o istorie politica ce nu are legătura cu misiunea noastră.

Școlilor Lumina Instituții de Învățământ predau după programe exclusiv romanești sau internaționale (de exemplu, programa Cambridge pentru ISB), si nu după un curriculum provenind din Turcia. Acorda atenție in educație tuturor tarilor din care provin elevii (peste 40 la număr), si nu face discriminări in acest sens. Respectând rădăcinile, religia, culoarea pielii, cultura tuturor familiilor care au devenit parte, prin alegere si voința proprie, si nu se impune nimănui sa schimbe vreunul dintre aspectele menționate, care definesc, de fapt, fiecare om in parte; si asta pentru ca unul dintre principiile noastre de baza este tocmai acela ca, indiferent de origini, se poate trai si construi durabil împreuna, se poate comunica fără obstacole si educația in spiritul tolerantei face ca elevii din instituțiile Lumina sa obțină împreuna performante de necontestat, de 22 de ani încoace.

Mulți absolvenți ne-au scris din proprie inițiativa in aceste zile, întrebând-ne cum ne pot sprijini, simțind, ca si noi, ca fiind nedrept contextul in care am fost puși, fără a ne fi ceruta părerea in prima instanța. Mesajele trimise de dumneavoastră au fost de un mare sprijin si ne-au confirmat, încă o data, faptul ca suntem pe drumul corect si onest in ceea ce privește întreaga noastră activitate. Va rugam ca, in continuare, sa ne urmăriți pe siturile oficiale ale școlilor noastre, precum si pe paginile Facebook aferente. De asemenea, in perioada următoare va vom ruga sa completați un scurt chestionar in legătura cu întreaga noastră activitate.

Va adresam mulțumirile noastre pentru sprijinul si timpul acordat si va asiguram in continuare de profesionalismul si dăruirea noastră, aceasta situație neașteptata ambiționându-ne, o data in plus, sa ne consolidam echipa si sa ne dorim sa fim din ce in ce mai buni.

Cu respect,
ASOCIATIA ALUMNI LUMINA

asociatia alumni lumina

Mai multe detalii gasiti pe site-ul asociatiei: www.absolvent.ro

Visit Us On Facebook