luminamath
Zeci de mii elevi participanți in fiecare an Premii in tabere naționale de matematica pentru cei mai bine clasați elevi din fiecare județ. www.luminamath.ro

Ce este Lumina Math?

  • LuminaMath este un concurs național de matematica organizat de Lumina Instituții de Învățământ.
  • Este un concurs de tip grila care se adresează elevilor din învățământul primar si gimnazial.

Cum am început?

Prima ediție a concursului LuminaMath s-a desfășurat in București si în Constanta, în anul școlar 1997-1998, numai pentru clasa a VIII-a. In total, la prima ediție au participat aproximativ 600 de elevi. Întrebările au fost alese din probleme de logica.

Cum am evoluat?

Datorita cererilor venite din partea profesorilor si a inspectoratelor școlare, concursul s-a extins pe parcurs si la clasele V, VI si VII. In anul 2000, corectarea si realizarea de rapoarte s-a făcut cu ajutorul unui program pe calculator. In anul 2002, întrebările au început sa fie selectate din programa școlara. In anul 2008, Concursul s-a extins la clasa a IV-a si a dobândit un caracter National prin protocolul încheiat cu MEN. Concursul a cuprins si clasele a II-a si a III-a în 2012. De asemenea, in anul respectiv s-a desfășurat in 2 etape.

Obiectivele noastre:

  • Atragerea si motivarea elevilor către studiul matematicii;
  • Valorificarea potențialului elevilor care au inclinație spre disciplina matematica;
  • Evaluarea cunoștințelor elevilor după Programa Naționala;
  • Familiarizarea elevilor cu testul grila si atmosfera de examen;
  • Oferirea posibilității elevilor de a-si compara nivelul de cunoștințe cu ceilalți elevi, la nivel de școala, județ si tara;
  • Întocmirea unor rapoarte complexe care sa ajute școlile sa aprecieze corect nivelul elevilor.
Elementul de noutate pe care îl aduce acest concurs este îmbinarea sistemului tradițional romanesc de evaluare cu sistemul european. Astfel, atât școală cat și elevul vor primi cate un raport de evaluare, care va reflecta punctele tari si punctele slabe ale pregătirii elevului. Raportul ii ajută si pe profesori pentru a-si direcționa mai bine eforturile in vederea îmbunătățirii pregătirii elevilor lor. In plus, datele statistice ale acestor evaluari pot fi folosite pentru a obtine o imagine mai clara a nivelului de pregatire la matematica a elevilor si pentru a descoperi noi talente si a incuraja performanta.
Visit Us On Facebook