Elevi de la Școlile Lumina-medaliați cu argint și bronz la GENIUS OLYMPIAD din SUA

Trei echipe de elevi români au urcat pe podiumul GENIUS OLYMPIAD din SUA, o competiție internațională de proiecte privind mediul , destinată elevilor de liceu.

 

La ediția de anul acesta a competiției, România a fost reprezentată de trei proiecte câștigătoare. Medalia de argint a fost câștigată de echipa Liceului Internațional de Informatică București (ICHB), cu proiectul ,, The wise headphones  ,,( căștile audio  care își reglează singure volumul, pentru a nu afecta auzul ) , iar cele două medalii de bronz au revenit echipelor de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța și Școala Internațională București, care au prezentat în competiție proiectele ,,Brightening Your Path,, și respectiv ,, Hydrogen on board,,.

 

La competiția din acest an, găzduită de Universitatea din New York,  au participat peste 850 de elevi din 65 de țări.

GENIUS OLYMPIAD promovează o înțelegere globală a problemelor de mediu și atingerea durabilității prin intermediul științei de bază, prin arte, scriere creativă, inginerie, proiectare și dezvoltare de afaceri. GENIUS OLYMPIAD se concentrează pe toate aspectele legate de problemele de mediu la nivel mondial, având drept obiectiv  implicarea elevilor de liceu în protejarea și îmbunătățirea mediului, oferirea unui forum pentru tineri din întreaga lume pentru a se întâlni și a face schimb de idei și soluții.

Visit Us On Facebook