12 ani de InfoMatrix

Cea de-a 12-a editie a Concursului International de Proiecte IT – InfoMatrix a avut loc in perioada 9-12 mai 2014 la campusul International School of Bucharest.

Aproximativ 400 de liceeni si studenti, organizati in echipe din 34 de tari s-au intrecut in cadrul finalei mondiale a competitiei organizate de catre institutia noastra, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul pentru Societatea Informationala si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Deschiderea oficiala a avut loc pe 9 mai 2014 si ne-am bucurat de participarea domnului deputat Varujan Pambuccian – Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, Prefectul Municipiului Bucuresti Paul Nicolae Petrovan si Inspectorul Scolar General Adjunct Florin Lixandru. De asemenea, la festivitatea de deschidere au participat ambasadori si reprezentanti ai ambasadelor tarilor participante, precum si manageri ai unor companii de profil.

Proiectele prezentate in cadrul concursului au facut parte din urmatoarele categorii:

  • „Arta Computerizata“ (23 proiecte finaliste – categorie de concurs),
  • “Short Movie” (30 proiecte finaliste – categorie de concurs)
  • “Programare” (40 proiecte finaliste – categorie de concurs)
  • “Programare computerizata” (crearea unui software de control si cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic – 32 proiecte finaliste – categorie de concurs),
  • “Robotica” (categorie extra concurs – 130 de roboti inscrisi);

Tarile participante la aceasta editiei au fost: Romania, Mexic, Turcia, Africa de Sud, Arabia Saudita, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Columbia,Cehia, Ecuador, Egipt, Georgia, Germania, India,  Indonezia, Iraq, Kazakhstan, Coreea de Sud, Kirghistan, Laos, Macedonia, Malawi, Malaezia, Mauritania, Moldova, Myanmar, Olanda, Polonia, Rwanda, Somalia, Tajikistan, Tanzania, Thailanda, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, SUA, Vietnam.

Clasamentul medaliilor din acest an arata astfel:

  1. Romania (16 medalii de aur, 13 medalii de argint si 18 medalii de bronz)
  2. Turcia (2 medalii de aur, 10 medalii de argint si 18 medalii de bronz)
  3. Mexic (8 medalii de aur, 7 medalii de argint si 8 medalii de bronz)

Printre surprizele din acest an amintim roboti care s-au luptat in competitii de mini-lego sumo sau care au luat parte la concursul „Line Follower”, precum si demonstratiile cu ochelarii inteligenti Google Glass si cele cu imprimanta 3D.

Visit Us On Facebook