Festivalul International de Limba si Cultura

20 de ani de la infiintarea primei scoli

Lumina Institutii de Invatamant sarbatoreste 20 de ani de la infiintarea primei noastre scoli private din Romania Afla mai multe
20 de ani de la infiintarea primei scoli
Olimpici ICHB
elevi ISB
secondary children
Spectrum Child
ISB Children
prev prev

LuminaMath

Peste 50.000 de elevi 

Premii de 66.000 lei si excursii in Turcia.

Se acorda tabere nationale de matematica pentru cei mai bine clasati elevi din fiecare judet

http://www.luminamath.ro

LUMINA MATH este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima edişie au participat aproximativ 600 de elevi. Intrebarile au fost alese din probleme de logica. Datorita cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare organizatorul concursului LUMINA Instituţii de Învăţământ a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI si VII. In anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete.

În 2008 concursul LUMINA MATH s-a transformat în concurs cu un caracter naţional, desfăşurându-se la nivelul întregii ţări ca urmare a parteneriatului cu Ministerul Educatiei Nationale

De asemenea, 2008 a fost primul an în care s-au putut înscrie şi elevii claselor a IV-a. Ultima ediţie LUMINA MATH, desfăşurată în noiembrie 2010 s-a bucurat de un record de participare, la concurs participand 43.000 de elevi din toată ţara.

Obiectivul concursului Lumina Math este de a creste randamentul copiilor la matematica, de a evalua elevii claselor a VIII a inainte de Testarea  Nationala, de a ii familiariza cu testul – grila si atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii si de a imbunatatii cooperarea intre scoli si sprijinirea scolilor in vederea aprecierii nivelului elevilor.

Elementul de noutate pe care il aduce acest concurs este imbinarea sistemului traditional romanesc de evaluare cu sistemul european. Astfel, atat scoala cat si elevul vor primi cate un raport de evaluare, care va reflecta punctele tari si punctele slabe ale pregatirii elevului. Raportul ii ajuta si pe profesori pentru a-si directiona mai bine eforturile in vederea imbunatatirii pregatirii elevilor lor.

In plus, datele statistice ale acestor evaluari pot fi folosite pentru a obtine o imagine mai clara a nivelului de pregatire la matematica a elevilor si pentru a descoperi noi talente si a incuraja performanta.

Ultima editie a inregistrat un record de participare. La start s-au inscris peste 50.000 de elevi din toate judetele tarii.

sub-banner